dijitalleşme, Erişilebilir bilgi veya kaynakların bilgisayar tarafından okunabilecek biçimde dijital ortama aktarılması işlemidir. Dijitalleşmenin iş dünyası için son derece kritik bir kavram olmasının nedeni, işleri daha hızlı, daha pratik ve daha verimli hale getirmesidir.. Artık bazıları bunun farkında olmasa da dijitalleşme günümüzde istisnasız her yerde. farklı boyutlarda da olsa işletmenin içinde yer alır…
Dijital dönüşümün işletmeler için en değerli 3 faydası;
• Karlılık
• Farklılaşma
• Hız olarak görünür.
Dijitalleşmenin ölçülebilir bir faktör olarak karlılığa etkisi açıkça görülmektedir. Farklılık açısından baktığımızda; dijitalleşme daha ucuza, daha kaliteli, daha kişiselleştirilmiş işler ve hizmetler sunmayı mümkün kılıyor. Zamanında iş veya hizmet tesliminin artık daha hızlı gerçekleştirilebildiği görülmektedir. Kanada Başbakanı Justin Trudeau’nun sözleri konuyu yeterince anlatıyor. “Değişim hiç bu kadar hızlı olmamıştı, bir daha asla bu kadar yavaş olmayacak”. Tüm bunlar dijitalist bir bakış açısıyla 3D Sloganıyla işletmelere rekabet avantajı olarak yansıdı.
3D Sloganı beraberinde rekabet avantajı getiriyor!
İşletmelerde yıllardır değiştirip dönüştüremediğimiz her şey bir anda değişiyor ve dönüşüyor. İşletmeler gerçekten dönüşüyor mu yoksa öyleymiş gibi mi davranıyorlar? Bu kadar hızlı ve değişen dinamik bir dünyada bu değişimin neresinde olduğumuzu nasıl anlayabiliriz? Evet, muhtemelen kesin olarak bilmiyoruz… Bildiğimiz bir şey var. Dijital dünyadaki şeyler asla kaybolmaz. Dijital dünyada izleme gerçek!
Dijital dönüşüme uyum sağlayabilen ve rekabet avantajı elde etmek için risk alabilen işletmeler için kaçınılmaz ama işletmelerin olduğu kadar çalışanların da dijital dönüşüme ayak uydurması gerekiyor. Bu nedenle çalışanlardan beklenen yetkinlikler de değişmekte ve dönüşmektedir. Bu yetkinliklerden ilki dijital yetenektir. Burada gerçekten değerli olan, dijital teknolojinin kullanımına ve bu teknolojik imkanlara tepki verebilme yeteneğidir.
Bir diğer konu da bu yetenekleri kim keşfedecek?
Tabii bu da dijital bakış açısına sahip liderliği gerektiriyor. O halde dijital becerilerin avantajlarını hızlıca paylaşalım:
• Bilgi madenciliği, mühendislik ve analitik düşünme,
• Programlama ve web geliştirme, dijital pazarlama ve pazarlama analitiği,
• Kullanıcı deneyimi dahil olmak üzere dijital tasarım ve kullanıcı arayüzü tasarımı,
• Taşınabilir uygulama geliştirme,
• Yapay zeka öğrenimi,
• Çevik çalışma yolları,
• Robotik ve otomasyon mühendisliği gibi alanlarda bilgi ve deneyim sahibi olmak.
Dijital kafalar, dijital yetenekleri yönetecek. Bu konuları inceledikten sonra dijitalin yeterli olmadığını düşünenler hızla eğitim ve gelişim için fırsatlar aramaya başlamalıdır. Thomas Edison’un dediği gibi, ‘Yetenekten çok fırsat vardır’. Mesleğinde ilerlemek isteyenler için şimdi harekete geçme zamanı…
bağlantılı
heyecan
instagram
haber-caldiran.xyz